Светослав Обретенов
Оторизиран Техник Контрагент
Адресж.к. Трошево, Ул. Младежка 35 / Пред Ж. К. ВАРНА СИТИ ПАРК /
Телефон0885800927
Emailslavi2000bg@gmail.com
ПОЗВЪНИ СЕГА
Варна
Оценка 4.5 от 486 гласа
Работно Време: 10:30 ч. - 17:00 ч. Събота: 11:30 ч. - 16:00 ч. Неделя: Почивен Ден В момента е отворено На празници работното време може да е различно, проверете по телефона

Ремонт и лепене на спукани автостъкла в град Варна

Гласмеджик ЕООД  гр. Варна предлага качествено обслужване и висок професионализъм при ремонт и възстановяване на пукнати челни автостъкла като извършва манипулации от рода на:

 •  Лепене на спукани автомобилни стъкла и заличаване на пукнатини.

– Запълване с фотополимерна смола на наранявания от тип: шупла, лупа, звездичка, биволско око, цънка и др., получени при удар от камъчета.

                   – Ограничаване и запълване на дълги пукнатини и разпуквания, както и такива от типа на концентрични окръжности и дъги.

 •  Залепване на огледала за обратно виждане на челни автостъкла.

!!! Използването на лепила за самостоятелен ремонт на пукнато автостъкло от рода на бързодействащите крият риск от помътняване и спукване на челното стъклото на автомобила !!!

 •  Разпространение и продажба на фотополимери, консумативи, материали, комплекти, инструменти и резервни части за UV-фотополимерно възстановяване на спукани автостъкла.

 

 

Целта на следващите теми е да ориентират клиента за поведение, превантивни мерки и опасности  при различни случаи на спускано челно стъкло на автомобила:

Тема 1. Превантивни мерки при невъзможност от незабавен ремонт за възстановяване:

 • Спрете незабавно парното или климатика!
 • Почистете мястото със суха кърпа.
 • Не паркирайте автомобила на слънце за повече от 10 минути!
 • Поставете предпазна лепенка в следните случаи:                                                                                                                         – нямате възможност да осъществите ремонта до 24 часа;                                                                                           – предстои ви интензивно шофиране и има вероятност стъклото да се замърси;                                               – има вероятност стъклото да се намокри.
 • Избягвайте дупки, бордюри и друг вид стресови фактори при шофиране!
 • Ако стъклото бива намокрено, осигурете на автомобила от 6 до 12 часа сух престой преди ремонта като премахнете предпазната лепенка за по-добро обветряне на пукнатината!

Тема 2. Кога е възможен ремонта за възстановяване на спукани автостъкла:

Спуканото автостъкло може да се залепи и възстанови, ако се действа адекватно и навреме.

 • Точковидните наранявания и спуквания като: люспи, звезди и шупли подлежат на ремонт почти винаги, ако са с размери не по-големи от 25mm. и не са били вече ремонтирани, като е желателно да не се намират в периферията на 100 mm от външния ръб на стъклото!
 • Дълги разпуквания:
  Дългите пропуквания подлежат на UV ремонт при условие, че не са прекалено големи и такъв вече не е извършван. Трябва да се има в предвид, че замърсяването влияе пряко на заличаването. Дългите пукнатини се замърсяват изключително бързо, поради което е желателно при тях да се реагира своевременно като се почисти стъклото със суха кърпа и се постави предпазна лепенка, както и да се ограничи по възможност мокренето на автомобилното стъкло!
  За постигане на по-добър оптичен резултат е изключително важно ремонта за лепене на автомобилното стъкло да се извърши до няколко дни след появата на пукнатината!

Тема 3.  Подмяна на автомобилното стъкло или възстановяване чрез UV- Фотополимерна технология?

Подмяната на спукано автостъкло със стъкло втора употреба.

 • Автостъклата са най-уязвими за спукване, когато са наранени или одраскани в непосредствена близост или върху самия външен ръб, което е често срещано при нормалния експлоатационен живот на автомобила и е почти неизбежно при демонтажа на автостъкло предназначено за повторно ползване!

Подмяната на спукано автостъкло със стъкло от нелицензиран производител.

 • Неоригинални стъкла с по-ниска цена, произвеждани от нискобюджетни цехове в Китай, Турция, както и в Европа се разминават с изискванията на автомобилния производител и качеството предлагано от лицензираните производители на автомобилни стъкла. Несъответствието се изразява в широк спектър от изисквания, които ментетата не покриват, като: Термообработка и степен на кристализация, от което зависи твърдостта и еластичността на автостъклото, съответстващи на ъгъла на атака и аеродинамичните показатели на автомобила. Дефекти, нарушаващи оптиката на стъклото, изразяващи се в изкривяване на образите при гледане през него. Неправилно съотношение на добавъчните елементи в структурната решетка на стъклото, причиняващи отблясъци и заслепяване от фаровете на насрещно движещите се автомобили, както и от други светлини източници.

Подмяната на спукано автостъкло с оригинално стъкло.

 • Челното стъкло на всеки автомобил е със сложен стереометричен профил на външния ръб. Монтажът при подмяната му се извършва ръчно, при което разминаването с профила на рамката е гарантирано и в много случаи се налага да се притиска неравномерно в краищата за прилепване, като акумулираното еластично напрежение в структурата на стъклото често се освобождава посредством спукване, отлепване от рамката или на горния слой на триплекса, за което са характерни появата на пълзящи въздушни мехури между пластовете.

Възстановяване на спукано автостъкло чрез “фотополимерна UV-технология”.

 • При запазване на фабрично поставеното автостъкло се избягва нараняването на повърхностната обработка на металната рамка известно като “ецване” и не се създава предпоставка за последваща корозия на рамката. При развитието си корозията оказва постепенно натиск върху автостъклото до неговото последващо спукване.

 

Ремонт на челни автомобилни стъкла

Лепене на спукани автостъкла на леки и тежкотоварни автомобили.

Възстановяване и ремонт на пукнатини тип звезда, люспа, лупа и др. лекиспуквания на джипове, микробуси, лекотоварни автомобили.

Ремонт на панорамни покриви

Лепене, възстановяване и заличаване на дълги пропуквания ,шупли и звездички върху панорамни автомобилни тавани.

Ремонт на автостъкла при Тежкотоварни автомобили

Лепене на пукнати автостъкла като:

Спуквания тип звезди, люспи лупа и др. леки пукнатини на тирове влекачи и автобуси.

Лепене и възстановяване  на пукнатини.

Ремонт на дълги разпуквания върху автомобилни стъкла

Ремонт, лепене и ограничаване на по-сериозни спуквания и възстановяване на автомобилно стъкло е възможен по преценка на техника.

*Техникът е контрагент и не е служител на Гласмеджик ЕООД
Остави Мнение